Ο Όμιλος Druckfarben καλωσόρισε τους συνεργάτες του στις νέες σύγχρονες παραγωγικές εγκαταστάσεις της KRAFT Paints & BIOCLIMA

Δελτία τύπου 10 Μαΐου 2022
druckfarben_hellas

Σε μια εκδήλωση αφιερωμένη στα Δομικά Συστήματα Ενεργειακής Αναβάθμισης και στις νέες γραμμές παραγωγής έτοιμων σοβάδων και κονιαμάτων, ο Όμιλος Druckfarben, καλωσόρισε τους συνεργάτες του, στις νέες, σύγχρονες, αυτοματοποιημένες μονάδες των προϊόντων της Bioclima® και KRAFT Paints στον Ασπρόπυργο Αττικής.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να γνωρίσουν από κοντά τα Πιστοποιημένα Δομικά Συστήματα Ενεργειακής Αναβάθμισης Bioclima®, τα οποία είναι πλήρως εναρμονισμένα με όλους τους σύγχρονους Ευρωπαϊκούς και Εθνικούς Κανονισμούς, σχετικά με τη θερμομόνωση και πυροπροστασία των κτηριακών κατασκευών.

Με βλέμμα προς το μέλλον και στόχο την αειφόρο ανάπτυξη, οι καλεσμένοι ενημερώθηκαν για την εξέλιξη της Bioclima®, την καινοτομία που την χαρακτηρίζει, καθώς και του γεγονότος ότι είναι το πρώτο πιστοποιημένο ελληνικό σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης με «Πράσινη» Πιστοποίηση EPD (Environmental Product Declaration). Αυτή η πιστοποίηση εξασφαλίζει την ανώτερη οικολογική ταξινόμηση των κτηριακών κατασκευών σύμφωνα με τα συστήματα βαθμονόμησης διεθνούς κύρους, όπως LEAD, BREEM, WELL, κ.α.

Οι συνεργάτες, είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στις νέες, υψηλού τεχνολογικού εξοπλισμού εγκαταστάσεις, που αποτελούν μια επένδυση 2,75εκ. ευρώ του Ομίλου, οι οποίες συμπεριλαμβάνουν τη νέα σύγχρονη γραμμή παραγωγής έτοιμων σοβάδων εξωτερικής θερμοπρόσοψης καθώς και τη νέα αυτοματοποιημένη γραμμή παραγωγής & συσκευασίας κονιαμάτων, η οποία θα εξυπηρετήσει την υφιστάμενη προϊοντική γκάμα (κόλλες θερμοπρόσοψης, στόκους σπατουλαρίσματος, επισκευαστικά κ.α.) αλλά και θα διευρύνει τις δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης του Ομίλου. Οι επισκέπτες βιώσαν την εμπειρία της παραγωγικής διαδικασίας των προϊόντων Bioclima® και ενημερώθηκαν για τα συστήματα τεχνικών λύσεων και υψηλών προδιαγραφών για κάθετες επιφάνειες (ClimaWall®) και για δώματα (ClimaRoof®).

Ο κύριος Γ. Καραβασίλης, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Druckfarben, ανέφερε: “Ως συνεργάτες είστε αναπόσπαστο μέρος της λειτουργίας μας και κινητήριος δύναμη για να δημιουργούμε προϊόντα που σέβονται την αγορά, τον καταναλωτή και το περιβάλλον. Σας ευχαριστούμε θερμά για την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε όλα αυτά τα χρόνια και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τη δυναμική μας παρουσία, πάντοτε με γνώμονα την καινοτομία και την πράσινη ανάπτυξη”.

Τέλος, σημαντική αναφορά έγινε στη δυναμική του Ομίλου Druckfarben, μιας 100% ελληνικής οικογενειακής εταιρείας με πάνω από 50 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά και με μεγάλη εξαγωγική δραστηριότητα. Με τρεις τομείς δραστηριότητας, τα αρχιτεκτονικά χρώματα και δομικά υλικά της KRAFT Paints, τα Δομικά Συστήματα Ενεργειακής Αναβάθμισης Bioclima® και τα μελάνια εύκαμπτης συσκευασίας, η εταιρία αποτελεί τον πλέον αξιόπιστο συνεργάτη, που βρίσκεται δίπλα σε κάθε ανάγκη του επαγγελματία αλλά και του ιδιώτη.