Με βλέμμα στην αιειφορία η συμμετοχή της KRAFT Paints στο Coating Forum

Δελτία τύπου 27 Οκτωβρίου 2022
Με βλέμμα στην αιειφορία η συμμετοχή της KRAFT Paints στο Coating Forum

Μέσα από μια εμπνευσμένη ομιλία του Γενικού Διευθυντή KRAFT Paints

 κ.Δημήτρη Νικολάκη

Με αφετηρία το Coating Forum 2022 και τις εξελίξεις στον κατασκευαστικό κλάδο, η εταιρία KRAFT Paints και BIOCLIΜΑ® ανταποκρινόμενη στις βασικές προκλήσεις της μετάβασης της χημικής βιομηχανίας σε μια κυκλική οικονομία, παρουσίασε τις στρατηγικές δράσεις και προτάσεις της για ένα πιο βιώσιμο περιβάλλον στο παρόν και στο μέλλον. Δυναμικό παρόν στο Coating Forum 2022, έδωσε ο Γενικός Διευθυντής της KRAFT Paints, κ. Δημήτρης Νικολάκης, ο οποίος εξέθεσε προβληματισμούς, αλλά και λύσεις για την ένταξη της βιωσιμότητας ως βασικού πυλώνα της σύγχρονης εταιρίας.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ.Νικολάκης τόνισε πως το μεγαλύτερο στοίχημα σήμερα είναι να αλλάξουμε τα μέχρι τώρα business models, τα οποία υποστηρίζουν την αέναη κατανάλωση φυσικών πόρων, προς ένα μοντέλο που θα αποσυνδέσει την κατανάλωση από την οικονομική ανάπτυξη. Η εταιρία του μέλλοντος ξέρει ότι η επιτυχία και η βιωσιμότητά της εξαρτάται από την σχέση της με την κοινωνία και το περιβάλλον και εκεί πρέπει να στρέψουμε την προσοχή, τονίζοντας πως οι βασικοί στόχοι είναι: η διατήρηση ενέργειας και φυσικών πόρων, η μείωση απορριμμάτων, η τεχνολογική καινοτομία μέσα από την χρήση ανανεώσιμων υλικών, η βελτίωση της αποτελεσματικότητας των διαδικασιών και η δημιουργία βιώσιμων προϊόντων, και τέλος η χρήση υλικών φιλικά προς το περιβάλλον. Ακόμη, η εκπαίδευση πάνω σε αυτά τα θέματα, από τον αρχιτέκτονα, τον παραγωγό, τον πωλητή μέχρι και τον καταναλωτή, παίζει κομβικό ρόλο στην προσπάθεια αυτή.

Για την KRAFT Paints και BIOCLIΜΑ® τρία είναι τα βασικά στοιχεία που κινητοποιούν την βιομηχανία επίστρωσης προς τον δρόμο της βιωσιμότητας: η υγεία, η κλιματική αλλαγή και η κυκλική οικονομία. Είναι σημαντικό να οδηγήσουμε τον κλάδο προς μια νέα στρατηγική κατεύθυνση σκέψης προς τη βιωσιμότητα μέσω της μείωσης της κατανάλωσης, μέσω της μείωσης χρήσης τοξικών ουσιών/υλικών, μείωση αποτυπώματος CO2, τη διατήρηση ενέργειας και τις ανανεώσιμες πηγές και biobased και ανακυκλώσιμα RMs.

Πιο συγκεκριμένα ο κ.Νικολάκης αναφέρθηκε στις δράσεις της εταιρίας προς τη βιωσιμότητα, η οποία έχει προστεθεί ως 3ος πυλώνας της εταιρικής στρατηγικής και σε συνδυασμό με την τιμή αλλά και την κερδοφορία της εταιρίας, έχει μεταστρέψει τον τρόπο σκέψης και λειτουργίας, προς μια κατεύθυνση που έχει θετικό αντίκτυπο και αναδεικνύει σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη την αξία των βιώσιμων προϊόντων ενσωματώνοντας στοιχεία βιωσιμότητας στις βασικές αξίες των προϊόντων της.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ.Νικολάκης υπερθεμάτισε πως η βιωσιμότητα δεν είναι trend, είναι ανάγκη, ώστε να μπορέσει η κυκλική οικονομία να μπει σε τροχιά επιτάχυνσης, μέσω της συνεργατικής λειτουργίας όλων των ενδιαφερόμενων μερών.

Λίγα λόγια για τα Πιστοποιημένα Δομικά Συστήματα Ενεργειακής Αναβάθμισης BIOCLIMA®

Η ολοκληρωμένη οικογένεια δομικών συστημάτων ενεργειακής αναβάθμισης BIOCLIMA®σχεδιάστηκε με γνώμονα την ελληνική πραγματικότητα που είναι πλούσια σε μικροκλίματα και αρχιτεκτονική παράδοση. Με δύο ολοκληρωμένα συστήματα ενεργειακής αναβάθμισης για τοίχους και ταράτσες, αποτελούν κομμάτι μιας νέας ανθρωποκεντρικής και περιβαλλοντικής αρχιτεκτονικής κουλτούρας που συμβάλλει στην εξοικονόμηση χρημάτων και ταυτόχρονα στην προστασία του περιβάλλοντος, κυρίως μέσω της μείωσης των εκπομπών CO2 λόγω μειωμένης απαίτησης χρήσης μονάδων θέρμανσης / ψύξης. Πρόκειται για έξυπνα συστήματα, ικανά να ανταποκρίνονται στις κλιματικές και περιβαλλοντολογικές μεταβολές, καθώς περιορίζουν τους ρύπους, συμβάλλουν στην υγιεινή ατμόσφαιρα στο εσωτερικό περιβάλλον (indoor environmental quality), παρέχουν στεγανότητα, αξιοποιούν τη θερμική χωρητικότητα και βελτιώνουν την ενεργειακή συμπεριφορά του κτηρίου. Αποτέλεσμα όλων αυτών, η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής.

Τα Πιστοποιημένα Δομικά Συστήματα Ενεργειακής Αναβάθμισης BIOCLIMA®, είναι το πρώτο πιστοποιημένο ελληνικό σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης με «Πράσινη» Πιστοποίηση EPD (Environmental Product Declaration). 

Στην πρώτη περίπτωση, η σειρά ClimaWall® προσφέρει τεχνικές λύσεις, πιστοποιημένες βάσει ευρωπαϊκών κανονισμών (EAD 040083-00-0404), αξιοποιώντας και τα 4 είδη θερμομονωτικών πλακών (διογκωμένη πολυστερίνη λευκή & γραφιτούχα, εξηλασμένη πολυστερίνη, πετροβάμβακας), προσφέροντας δύο επιλογές βασικής στρώσης (ανόργανη και οργανική) και καλύπτοντας όλες τις αρχιτεκτονικές και αισθητικές ανάγκες με την ολοκληρωμένη γκάμα τελικών επιχρισμάτων ClimaTop®.

Το δεύτερο σύστημα, Clima Roof®, αποτελεί σύστημα ελαφροβαρούς και ανθεκτικής θερμοϋγρομόνωσης ταράτσας, που προσφέρει εξαιρετική θερμομόνωση, άριστη στεγανοποίηση, ανθεκτικότητα και χαμηλή επιβάρυνση φορτίου της ταράτσας.

Παράλληλα, ο Όμιλος Druckfarben παρέχει ένα άρτια στελεχωμένο τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης BIOCLIMA® αποτελούμενο από διπλωματούχους μηχανικούς και τεχνικούς εφαρμογών, με σκοπό την άμεση και αποτελεσματική πληροφόρηση σε κάθε ενδιαφερόμενο, προσφέροντας τεχνογνωσία και τις απαραίτητες τεχνικές λύσεις σε κάθε ανάγκη.

 

Σχετικά με την KRAFT Paints
Η KRAFT Paints είναι μια εταιρεία με δυναμική και μακροχρόνια παρουσία στην παραγωγή και διανομή αρχιτεκτονικών χρωμάτων και βερνικιών, με έμφαση στην καινοτομία. Διαθέτει παραγωγικές εγκαταστάσεις στον Ασπρόπυργο Αττικής και στο Βουκουρέστι, ενώ παράλληλα διαθέτει ένα πλήρες δίκτυο διανομής στη Θεσσαλονίκη, τη Σόφια και το Βελιγράδι. Τα εργοστάσιά της έχουν πιστοποιηθεί σύμφωνα με το πρότυπο ISO 9001 και την περιβαλλοντική διαχείριση ISO 14001. Η KRAFT Paints κατέχει μια μοναδική διάκριση: είναι μέλος του Nova Paint Club, ενός διεθνούς οργανισμού, ο οποίος περιλαμβάνει ορισμένες από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές βιομηχανίες χρώματος παγκοσμίως, και δημιουργήθηκε το 1983 με σκοπό την ανταλλαγή πληροφοριών και τεχνογνωσίας για την καλύτερη αντιμετώπιση του ανταγωνισμού σε παγκόσμιο επίπεδο. Η δραστηριότητά της επικεντρώνεται στην παραγωγή καινοτόμων λύσεων στον κλάδο του χρώματος, οικολογικών προϊόντων, καθώς και προϊόντων και συστημάτων εξοικονόμησης ενέργειας. Η εταιρεία καλύπτει τις ανάγκες τόσο των επαγγελματιών όσο και των καταναλωτών, θέτοντας πάντα ως προτεραιότητα την παραγωγή οικοδομικών χρωμάτων ανώτερης ποιότητας. Η καινοτομία που δίνει Αξία οδηγεί την KRAFT Paints σε ό,τι κάνει· από τον τρόπο προσέγγισης, το χρώμα και τα προϊόντα, αλλά και με συστήματα τα οποία έχουν πιστοποιηθεί ώστε το προϊοντικό της μείγμα να προσφέρει στους πελάτες εκείνες τις λύσεις που μέσω της καινοτομίας τους την εδραιώνουν ως την εταιρεία της επιλογής τους.


***
Για περισσότερες πληροφορίες:
αία* relate team
Μυρτώ Γκόνου | 210 7418947 & [email protected]
Τατιάνα Πέππα | 210 7418959 & [email protected]
Αγγελική Βαλτόγλου | 210 7418988 & [email protected]   

 
4, Akadimias, 106 71, Athens GR
www.aea.gr