Η BIOCLIMA® παρουσιάζει την καινοτόμα βεντάλια BIOCLIMA® CLIMAWALL FACADE COLLECTION

Δελτία τύπου 03 Ιουνίου 2024
bioclima_climatop_facade_collection

Η νέα, ευρηματική και πρακτική βεντάλια αποχρώσεων από τη ΒIOCLIMA® για τους έτοιμους παστώδεις σοβάδες ClimaTop®, με υφή σοβά, αλλάζει τα δεδομένα στην κατηγορία.

H BIOCLIMA®, πάντοτε στο πλευρό των επαγγελματιών του κατασκευαστικού κλάδου, καινοτομεί με τη νέα βεντάλια «BIOCLIMA® CLIMAWALL FACADE COLLECTION», που τους δίνει τη δυνατότητα να επιλέξουν μέσα από 285 κινήσιμες αποχρώσεις, βλέποντας την πραγματική υφή του σοβά ζωντανά και όχι την προσέγγιση μιας τυπικής βεντάλιας χρώματος. Η συγκεκριμένη βεντάλια αποτελεί ένα καινοτόμο εργαλείο επιλογής αποχρώσεων των έτοιμων προς χρήση, παστώδων σοβάδων ClimaTop®.

Ο επαγγελματίας μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε 285 μοναδικές αποχρώσεις με υφή σοβά ClimaTop® για εσωτερικές και εξωτερικές επιφάνειες, για την εξαιρετική απεικόνιση του τελικού αποτελέσματος, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην εξοικονόμηση ενέργειας του κτηρίου, προσδίδοντάς του αντοχή στο χρόνο και τις κλιματολογικές συνθήκες.

Η συλλογή περιλαμβάνει 58 συνδυαστικές χρωματικές προτάσεις, με 5 αποχρώσεις ανά πρόταση, σε κοκκομετρίες από 0,01mm έως και 2mm. Οι αποχρώσεις της βεντάλιας χωρίζονται σε Perfect whites, Greys & Tinted neutrals, Naturals & Cool Facades.

Η ανάγκη για αποχρώσεις, ακόμα και με σκούρα τονικότητα ή με υψηλή ανακλαστικότητα, καλύπτεται μέσα από τις πιστοποιημένες ψυχρές αποχρώσεις Cool Facades, για ακόμη μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας και απαίτηση για ελάχιστα ψυκτικά φορτία.

Οι αποχρώσεις Cool Facades αποτελούν τις 20 πιο συχνά χρησιμοποιούμενες μεσαίες και σκούρες αποχρώσεις για εξωτερικές επιφάνειες με το μοναδικό πλεονέκτημα της αυξημένης ανακλαστικότητας, χάρη στην ειδική σύστασή τους. Οι πιστοποιημένες Cool TSR αποχρώσεις, ή αλλιώς Cool Facades, με ειδικά διαμορφωμένα χρωστικά στη σύνθεσή τους, παρουσιάζουν εξαιρετική ανακλαστικότητα στο φάσμα IR (υπέρυθρο φάσμα). Αντανακλούν, δηλαδή, το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειας που μεταφέρει σε αυτές η ηλιακή ακτινοβολία όταν προσπίπτει σε επιφάνεια.   

Ως αποτέλεσμα, διευρύνεται η χρωματική επιλογή (κάνοντας χρήση ακόμα και σκούρων αποχρώσεων), φροντίζοντας έτσι παράλληλα και την εξοικονόμηση ενέργειας του κτηρίου, καθώς μειώνεται η θερμική ηλιακή απορρόφηση και κατά συνέπεια τα ψυκτικά φορτία και η απαιτούμενη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας για ψύξη. 

Μέσα από τη βεντάλια, μπορεί να αναζητήσει κάποιος στο ευρετήριο την τιμή LRV* (Light Reflectance VAlue), τιμή της φωτεινότητας και ανακλαστικότητας στο ορατό φάσμα, την τιμή C* (Chroma), που προσδιορίζει τη χρωματική πυκνότητα - την ένταση και καθαρότητα του χρώματος - και την τιμή Η* (Hue) που προσδιορίζει τη χροιά αποδιδόμενη σε μοίρες (0o για το κόκκινο, 90o για το κίτρινο, 180o για το γαλαζοπράσινο και 270o για το μπλε).

Επισημαίνεται ότι πιθανές αποκλίσεις μεταξύ αποχρώσεων της βεντάλιας και τελικών επιφανειών οφείλονται στη φύση της επιφάνειας, στην προεργασία, το είδος του παστώδη σοβά, την κοκκομετρία αλλά και στην τεχνική εκτύπωσης της βεντάλιας.