Ο Όμιλος Druckfarben σε μια εκδήλωση αφιερωμένη στους συνεργάτες της Βόρειας Ελλάδας

Δελτία τύπου 17 Μαΐου 2022
Ο Όμιλος Druckfarben σε μια εκδήλωση αφιερωμένη στους συνεργάτες της Βόρειας Ελλάδας

Σε μια εκδήλωση για τα Δομικά Συστήματα Ενεργειακής Αναβάθμισης και στις νέες γραμμές παραγωγής έτοιμων σοβάδων και κονιαμάτων, ο Όμιλος Druckfarben, καλωσόρισε τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2022, τους συνεργάτες της Θεσσαλονίκης και Βορείου Ελλάδας, στο ξενοδοχείο ONOMA στη Θεσσαλονίκη.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα Πιστοποιημένα Δομικά Συστήματα Ενεργειακής Αναβάθμισης Bioclima®, τα οποία είναι πλήρως εναρμονισμένα με όλους τους σύγχρονους Ευρωπαϊκούς και Εθνικούς Κανονισμούς, σχετικά με τη θερμομόνωση και πυροπροστασία των κτηριακών κατασκευών.

Με βλέμμα προς το μέλλον και στόχο την αειφόρο ανάπτυξη, οι καλεσμένοι ενημερώθηκαν για την εξέλιξη της Bioclima®, την καινοτομία που την χαρακτηρίζει, καθώς και του γεγονότος ότι είναι το πρώτο πιστοποιημένο ελληνικό σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης με «Πράσινη» Πιστοποίηση EPD (Environmental Product Declaration). Αυτή η πιστοποίηση εξασφαλίζει την ανώτερη οικολογική ταξινόμηση των κτηριακών κατασκευών σύμφωνα με τα συστήματα βαθμονόμησης διεθνούς κύρους, όπως LEAD, BREEM, WELL, κ.α.

Οι συνεργάτες, είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν ψηφιακά μέσω video στις νέες, υψηλού τεχνολογικού εξοπλισμού εγκαταστάσεις, που αποτελούν μια επένδυση 2,75εκ. ευρώ του Ομίλου. Οι νέες εγκαταστάσεις συμπεριλαμβάνουν τη νέα σύγχρονη γραμμή παραγωγής έτοιμων σοβάδων εξωτερικής θερμοπρόσοψης καθώς και τη νέα αυτοματοποιημένη γραμμή παραγωγής & συσκευασίας κονιαμάτων, η οποία θα εξυπηρετήσει την υφιστάμενη προϊοντική γκάμα (κόλλες θερμοπρόσοψης, στόκους σπατουλαρίσματος, επισκευαστικά κ.α.), αλλά και θα διευρύνει τις δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης του Ομίλου. Παράλληλα ενημερώθηκαν για τα συστήματα τεχνικών λύσεων και υψηλών προδιαγραφών για κάθετες επιφάνειες (ClimaWall®) και για δώματα (ClimaRoof®) των προϊόντων Bioclima®  .

Η κυρία  Ε. Καραβασίλη, Strategy and Innovation Advisor KRAFT Paints, ανέφερε: “ Η φετινή χρονιά σηματοδοτεί την επανεκκίνηση της Bioclima® και την αρχή της νέας κατηγορίας προϊόντων μας, των κονιαμάτων. Είμαστε πραγματικά περήφανοι που μπορούμε να πραγματοποιήσουμε τη σημερινή εκδήλωση, γνωρίζοντας πως είμαστε η πρώτη ελληνική εταιρεία που πίστεψε πως το μέλλον των πόλεων είναι πράσινο, γεγονός το οποίο μας οδήγησε να ξεκινήσουμε την παραγωγή θερμομονωτικών προϊόντων το 2010, παραμένοντας πιστοί στο όραμά μας αναφορικά με τη βιωσιμότητα.”

Τέλος, σημαντική αναφορά έγινε στη δυναμική του Ομίλου Druckfarben, μιας 100% ελληνικής οικογενειακής εταιρείας με πάνω από 50 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά και με μεγάλη εξαγωγική δραστηριότητα. Με τρεις τομείς δραστηριότητας, τα αρχιτεκτονικά χρώματα και δομικά υλικά της KRAFT Paints, τα Δομικά Συστήματα Ενεργειακής Αναβάθμισης Bioclima®και τα μελάνια εύκαμπτης συσκευασίας, η εταιρία αποτελεί τον πλέον αξιόπιστο συνεργάτη, που βρίσκεται δίπλα σε κάθε ανάγκη του επαγγελματία αλλά και του ιδιώτη.